Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Tento týden bude jako na horské dráze

24. 3. 2024 | Poslední aktualizace: 18:09 24. 3. 2024 | Jáchym Rogner, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
První polovina nového týdne bude jako na houpačce, objeví se jak ranní mrazy tak i bouřky. Až v samém závěru se počasí ustálí, výhled na Velikonoce přineseme v příštích dnech. Tento týden bude jako na horské dráze Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

Víkend byl ve znamení jak teplého, tak i chladného a deštivého počasí. Teploty v sobotu vyšplhaly na některých místech i k 20 °C. Dnes panovalo podprůměrně chladné počasí a na řadě míst se vyskytly přeháňky, které byly od středních poloh často sněhové a po delší době tak napadl sníh.

Na tuto dobu studené počasí bude pokračovat i v pondělí, kdy by měla panovat polojasná až oblačná obloha s přeháňkami. Během dne začne oblačnosti ubývat až na jasno. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 8 až 12 °C a stále bude foukat mírný až čerstvý vítr.

V průběhu úterý k nám začne proudit od jihozápadu teplejší vzduch a po ránu, které bude často mrazivé se teploty dostanou na 12 až 16 °C. Často bude svítit slunce, které bude pouze částečně stínit vysoká oblačnost.

Ve středu vyvrcholí příliv teplého vzduchu a teploty se tak vyšplhají na nadprůměrných 16 až 20 °C. Později odpoledne se projeví postupující studená fronta, na které se často objeví srážky ve formě přeháněk nebo bouřek.

Ochladí se ale doslova jen na pár hodin, protože hned ve čtvrtek k nám začne proudit přechodně teplejší vzduch a teploty se zastaví na 15 až 19 °C, večer přijdou bude opět ve znamení občasného deště nebo přeháněk.



Přichází deštivější období

Přichází deštivější období

Zatímco na "uplakanou Žofii", která připadla na středu, nespadla v Česku ani kapka deště, nyní jsou před námi poměrně vydatné srážky, které zasáhnout většinu republiky. Nejsilnější v pátek, ale pokračovat budou v dalších dnech přeháňkami.

16. 5. 2024
Netypický východní vítr a sucho zvyšují riziko požárů

Netypický východní vítr a sucho zvyšují riziko požárů

Na pátek je vydána i výstraha, i když extrémní síly vítr dosahovat nebude. Díky neobvyklému směru ovšem může v některých oblastech, kde na něj nejsou zvyklí, překvapit.

15. 5. 2024