Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Během týdne se oteplí, o víkendu teploty až kolem 20°C

28. 9. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 28. 9. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Oblačnosti ale bude většinou hodně. Během týdne se oteplí, o víkendu teploty až kolem 20°C Zdroj fotografie: 123rf

Většina září přinášela do Česka příjemné počasí pozdního léta, některé dny dokonce i tropické teploty. To se ale změnilo páteční studenou frontou. Ochlazení po jejích přechodu bylo velmi razantní, na horách se dokonce objevil sníh.

Chladné počasí setrvá i v první den nového týdne. Pondělní maxima vystoupí převážně jen na 9/13 °C, pouze východní Morava a Slezsko mohou zaznamenat i 16 °C. Den navíc bude na většině území deštivý a na sváteční turistiku tak nebude příliš vhodný.

Další dny od úterý do pátku se teploty mírně zvýší, naměříme většinou kolem 15 °C, ve čtvrtek až 19 °C. Bude stále poměrně dost oblaků, přechodně se ale hlavně v Čechách může objevit i polojasno. Déšť už by neměl být tak plošný jako v pondělí, ale místy s ním stále musíme počítat. Větší pravděpodobnost srážek je na severovýchodě Moravy a ve Slezsku.

Výraznější oteplení dorazí o víkendu. Od jihu k nám pronikne teplý vzduch, který posune denní maxima na hodnoty kolem 20 °C! Oteplení je nyní téměř jisté, ale jeho intenzitu zatím nelze přesně určit. Především na východě republiky by mohlo být i tepleji než zmíněných 20 °C. Počítejme ale s mírným až čerstvým větrem, který bude pocit tepla poněkud snižovat. Pokud bude foukat i přes noc můžeme zaznamenat i velmi vysoká noční minima nad 15 °C. Sledujte aktualizovanou dlouhodobou předpověď přímo pro Vaši lokalitu.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024