Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Další dny přinesou hodně srážek a postupné ochlazení

30. 3. 2023 | Poslední aktualizace: 12:46 30. 3. 2023 | David Tichopád, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V dalších dnech nás bude provázet spíše velká oblačnost s deštěm nebo přeháňkami (ve čtvrtek i bouřkami). Směrem k víkendu se také začne ochlazovat. Další dny přinesou hodně srážek a postupné ochlazení Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

Ve čtvrtek naše území přechází frontální systém, čekat tak můžeme spíše oblačnou až zataženou oblohu s deštěm, místy i trvalejším. K večeru nás ovlivní studená fronta frontálního systému, která může především na severozápad Čech přinést i bouřky, které mohou být ojediněle i silné. Teploty vystoupí většinou na 12/16 °C a vítr bude foukat mírný západní, v bouřkách přechodně zesílí.

V pátek a v sobotu se musíme spokojit spíše s velkou oblačností a občasnými srážkami. Objevit se může ojediněle i bouřka. Teploty v pátek vystoupí většinou na 10/14 °C, na jižní Moravě bude tepleji, zde naměříme až 16 °C. V sobotu se pak mírně ochladí na 8/12 °C a opět jižní Morava bude teplejší, zde rtuť teploměru může vystoupit až na 14 °C. V pátek se také může vyskytnout čerstvý západní vítr. 

Neděle bude ve znamení výraznější změny v průběhu počasí. Od severu naše území bude přecházet studená fronta, která přinese citelnější ochlazení. Na obloze bude převažovat oblačná až zatažená obloha a na většině území se vyskytnou srážky, které budou zpočátku nad 800 m postupně nad 400 m sněhové. Odpoledne a večer budou srážky od severu ustávat. Teploty přes den vystoupí na 5/9 °C, na jižní Moravě až na 11 °C. Vítr bude foukat mírný severní.  

Počátkem příštího týdne bude chladněji a místy se vyskytnou sněhové přeháňky. Teploty se budou pohybovat jen okolo 6 °C a v noci musíme počítat s mrazy. 



Česko má za sebou sérii mrazových dní

Česko má za sebou sérii mrazových dní

Pátečním ránem se začala uzavírat epizoda chladných nocí, v průběhu kterých na mnoha místech klesla teplota pod bod mrazu. Přízemní mrazíky a teploty lehce pod bodem mrazu se mohou lokálně objevit ještě v sobotu ráno. V dalších dnech se pak naplno projeví oteplení a noční teploty se budou pohybovat v hodnotách, které již nebudou pro úrodu rizikové.

26. 4. 2024
Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024