Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Týden bude teplotně podprůměrný

26. 9. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 26. 9. 2022 | David Tichopád, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nástup babího léta zatím nečekáme. Přes týden se na horách mohou objevit i sněhové vločky. Týden bude teplotně podprůměrný Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

V pondělí bude většinou oblačno a místy se vyskytnou přeháňky, postupně bude od západu docházet k ubývání oblačnosti a srážek. Teploty přes den vystoupí na 14/18 °C a vítr bude foukat pouze slabý.

V úterý přijde změna v průběhu počasí v podobě studené fronty. Na obloze bude převažovat oblačno až zataženo a od jihozápadu se na většině území přidá déšť. Teploty přes den vystoupí na 11/15 °C, na východě bude zpočátku tepleji až okolo 15/17 °C. Vítr bude foukat zpočátku slabý, postupně mírný jihozápadní. 

Ve středu bude zpočátku polojasno, po ránu se mohou místy vyskytnout mlhy. Od západu bude postupně docházet k přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo a postupně se místy vyskytnou přeháňky, především na horách. Hlavně na horách na severu a severovýchodě území se mohou nad 1100 m vyskytnout srážky smíšené nebo sněhové. Teploty přes den vystoupí na 9/13 °C, na východě až 15 °C a vítr bude foukat mírný jižní až jihozápadní. Po ránu se při vyjasnění a utišení větru mohou ojediněle vyskytnout přízemní mrazíky. 

Čtvrtek přinese oblačnou oblohu, místy může být přechodně až polojasno a postupně se místy vyskytnou přeháňky, na horách na severu v polohách nad 1200 m se bude jednat o srážky smíšené nebo sněhové.  Po ránu se ojediněle vyskytnou mlhy. Teploty přes den vystoupí na 12/16 °C a vítr bude foukat slabý proměnlivý. Po ránu se při vyjasnění a utišení větru mohou ojediněle vyskytnout přízemní mrazíky. 

Zbytek týdne přinese většinou oblačnou oblohu, místy se může vyskytnout přechodně i polojasno a místy se bude vyskytovat občasný déšť nebo přeháňky. Teploty se v pátek a o víkendu budou udržovat mezi 12/17 °C.  




Česko má za sebou sérii mrazových dní

Česko má za sebou sérii mrazových dní

Pátečním ránem se začala uzavírat epizoda chladných nocí, v průběhu kterých na mnoha místech klesla teplota pod bod mrazu. Přízemní mrazíky a teploty lehce pod bodem mrazu se mohou lokálně objevit ještě v sobotu ráno. V dalších dnech se pak naplno projeví oteplení a noční teploty se budou pohybovat v hodnotách, které již nebudou pro úrodu rizikové.

26. 4. 2024
Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024