Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Bouřky a přeháňky i v dalších dnech, na Moravě od středy až 35 °C

28. 6. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 28. 6. 2022 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V Čechách budou teploty nižší, ale stále poměrně vysoké. Bouřky a přeháňky i v dalších dnech, na Moravě od středy až 35 °C Zdroj fotografie: 123rf

Po silných bouřkách, které zasáhly naše území v pondělí a v noci na úterý, musíme s bouřkovou činnností počítat i v příštích dnech. Výjimkou nebude ani úterý, kdy by postupně přeháňky nebo bouřky měly zasáhnout přibližně 2/3 území ČR. Teploty se v relativně chladnějším vzduchu trochu sníží, maxima dosáhnou na 24/28 °C, na východě až 31 °C.

V podobném duchu se ponesou i následující dny, jen teploty se hlavně na Moravě opět zvýší. Zatímco v Čechách budou maxima kolem 28 °C, tak Moravě čekáme ve středu lokálně až 35 °C, ve čtvrtek a v pátek až 36 °C. Bouřková aktivita by od středy do pátku měla být celkově významnější v Čechách, ale bouřky se rozhodně nedají vyloučit ani na Moravě a ve Slezsku. 

Změnu přinese studená fronta, která bude v pátek a v noci na sobotu přecházet přes Česko. Kromě dalších bouřek (tentokát mohou být četnější i na Moravě) přinese tato fronta ochlazení na sobotních 22/26°C, na východě může být až 28 °C. V neděli očekáváme oteplení o přibližně 2 °C. Srážky spojené se studenou frontou by měly v sobotu ráno doznívat na východě území, jinak bude o víkendu pravděpodobně méně srážek než v pracovním týdnu, ale to ještě budeme potvrzovat. 



Česko má za sebou sérii mrazových dní

Česko má za sebou sérii mrazových dní

Pátečním ránem se začala uzavírat epizoda chladných nocí, v průběhu kterých na mnoha místech klesla teplota pod bod mrazu. Přízemní mrazíky a teploty lehce pod bodem mrazu se mohou lokálně objevit ještě v sobotu ráno. V dalších dnech se pak naplno projeví oteplení a noční teploty se budou pohybovat v hodnotách, které již nebudou pro úrodu rizikové.

26. 4. 2024
Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024