Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Týden přinese letní teploty a minimum srážek

13. 6. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 13. 6. 2022 | dt, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Po bouřkovém pondělku v dalších dnech ubyde srážek a teploty vzduchu se budou zvedat. Týden přinese letní teploty a minimum srážek Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

Naše území bude ovlivňovat tlaková výše. Jen ve čtvrtek nás ovlivní slabší studená fronta. O víkendu se k našemu území od západu přiblíží brázda nižšího tlaku vzduchu a po její přední straně k nám začne proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu. Pravděpodobně v noci z neděle na pondělí nás začne ovlivňovat zvlněná studená fronta. 

V úterý čekáme na obloze jasno až polojasno, jen na severovýchodě může být přechodně až oblačno a ojediněle se zde v odpoledních hodinách vyskytnou přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 18/22 °C, na jihozápadě území bude tepleji, zde čekáme teploty 20/24 °C. Vítr povane mírný západní až severozápadní. 

Ve středu bude jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 24/28 °C, na severovýchodě bude chladněji, zde teploty vystoupí na 20/24 °C. Vítr bude jen slabý proměnlivý.

Čtvrtek již přinese mírnou změnu v průběhu počasí. Čekáme polojasno až oblačno a místy se budou vyskytovat přeháňky nebo bouřky. Modely se prozatím přesně neshodnou na množství srážek. Předpověď se tak bude zpřesňovat. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 25/29 °C. Vítr povane slabý proměnlivý, v bouřkách může přechodně zesílit. 

Pátek bude ve znamení polojasné oblohy. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 23/28 °C, na severovýchodě bude chladněji, zde čekáme teploty mezi 20/24 °C. Vítr povane jen slabý proměnlivý. Také sobota přinese málo oblačnosti, čekáme jasno až polojasno. Teploty přes den budou vysoké, vystoupí na 25/29 °C, v Čechách až k 32 °C.

Neděle přinese zpočátku jasnou až polojasnou oblohu, ale k večeru čekáme od severozápadu přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Neděle bude pravděpodobně také nejteplejším dnem, čekáme teploty mezi 27/31 °C, v Čechách až 33 °C. Předpověď se však bude ještě zpřesňovat. 



Česko má za sebou sérii mrazových dní

Česko má za sebou sérii mrazových dní

Pátečním ránem se začala uzavírat epizoda chladných nocí, v průběhu kterých na mnoha místech klesla teplota pod bod mrazu. Přízemní mrazíky a teploty lehce pod bodem mrazu se mohou lokálně objevit ještě v sobotu ráno. V dalších dnech se pak naplno projeví oteplení a noční teploty se budou pohybovat v hodnotách, které již nebudou pro úrodu rizikové.

26. 4. 2024
Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024