Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Neděle bude na většině míst mlhavá, příští týden přijde změna v počasí

16. 1. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 16. 1. 2022 | dt, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Neděle bude na většině míst mlhavá. Mlhy mohou být i mrznoucí. V příštím týdnu přibyde srážek, ale zatím bez výraznějšího ochlazení. Neděle bude na většině míst mlhavá, příští týden přijde změna v počasí Zdroj fotografie: 123rf

V neděli se na většině území bude po ránu vyskytovat mlha nebo nízká oblačnost. Menší pravděpodobnost výskytu mlhy je na severní Moravě a na horách. Mlhy budou při záporných teplotách i mrznoucí s tvorbou námrazy. Během dne by se měly povětšinou rozpouštět. Odpoledne začne přibývat frontální oblačnosti a večer především na horách v Čechách se vyskytnou sněhové přeháňky. Teploty budou v neděli mezi 1/5 °C. 

V pondělí bude počasí odlišné. Ovlivní nás totiž studená fronta od severu až severovýchodu. Čekáme tak spíše zataženou oblohu a občas s deštěm nebo přeháňkami, nad 500 m srážky sněhové. Odpoledne budou srážky od severovýchodu zesilovat a při silnějších srážkách se vzduch ochladí a může sněžit i v nižších polohách. Večer bude oblačnosti a srážek od severovýchodu ubývat. Teploty se budou pohybovat mezi 2/6 °C. Rozfouká se čerstvý severozápadní vítr a v polohách nad 700 - 800 m se mohou tvořit sněhové jazyky. 

Úterý a středa již přinesou méně srážek. V úterý především v Čechách mohou doznívat přeháňky nad 600 m sněhové. Středa bude zase ve znamení spíše inverzní oblačnosti a mlh, i mrznoucích. Teploty budou relativně vysoké, a to mezi 3/7 °C, pří déletrvajícím slunečním svitu především ve středu až okolo 8 °C. Ochlazení dorazí pravděpodobně ve čtvrtek, kdy se sněhové vložky mohou ukázat i v nižších polohách v souvislosti se studenou frontou.  

 



Česko má za sebou sérii mrazových dní

Česko má za sebou sérii mrazových dní

Pátečním ránem se začala uzavírat epizoda chladných nocí, v průběhu kterých na mnoha místech klesla teplota pod bod mrazu. Přízemní mrazíky a teploty lehce pod bodem mrazu se mohou lokálně objevit ještě v sobotu ráno. V dalších dnech se pak naplno projeví oteplení a noční teploty se budou pohybovat v hodnotách, které již nebudou pro úrodu rizikové.

26. 4. 2024
Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024