Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Víkend přinese klidnější počasí

25. 6. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 25. 6. 2021 | meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Po bouřlivém týdnu nás čeká opět poněkud klidnější počasí - který z víkendových dnů bude lepší? Víkend přinese klidnější počasí Zdroj fotografie: 123rf

V příštích dnech počítejme s pozvolným oteplováním, ojedinělé lokální srážky nás však budou provázet i nadále.

V sobotu bude zpočátku převážně oblačno, během dne počítejme s proměnlivou oblačností. Odpoledne se zejména v horských oblastech na severu Čech budou místy tvořit přeháňky a lokální bouřky; ty však již nebudou dosahovat takové síly jako v minulých dnech. Nejvyšší teploty se dostanou na hodnoty kolem příjemných 23°C.

Lepší počasí z víkendových dnů přinese spíše neděle, kdy nás bude provázet převážně polojasná obloha. Později odpoledne se opět mohou tvořit ojedinělé lokální přeháňky nebo bouřky, jejich výskyt je nejvíce pravděpodobný na severu Moravy. Maximální denní teploty se vyšplhají na hodnoty kolem 26°C.

Na začátku příštího týdne bude dále pokračovat oteplování, které postupně přinese maximální teploty i přes 30°C. Od poloviny týdne však počítejme opět s návratem bouřek, jejichž výskyt a intenzitu budeme ještě upřesňovat. Dá se říct, že přelom měsíce bude ve znamení spíše vlhčího počasí a teploty se vrátí k průměrným hodnotám pro toto období - kolem 22°C.



Česko má za sebou sérii mrazových dní

Česko má za sebou sérii mrazových dní

Pátečním ránem se začala uzavírat epizoda chladných nocí, v průběhu kterých na mnoha místech klesla teplota pod bod mrazu. Přízemní mrazíky a teploty lehce pod bodem mrazu se mohou lokálně objevit ještě v sobotu ráno. V dalších dnech se pak naplno projeví oteplení a noční teploty se budou pohybovat v hodnotách, které již nebudou pro úrodu rizikové.

26. 4. 2024
Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024