Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V týdnu se výrazně oteplí, v druhé polovině třicítky

13. 6. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 13. 6. 2021 | meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Většina týdne bude beze srážek a teploty postupně porostou. V týdnu se výrazně oteplí, v druhé polovině třicítky Zdroj fotografie: 123rf

S novým týdnem je proměnlivé počasí minulostí - až do soboty se meteorologické modely shodují na počasí beze srážek a vysokých teplotách.

Již v pondělí se u nás usadí tlaková výše, která přinese slunečný den s příjemnými teplotami mezi 21 až 25°C.

Během úterý a středy očekáváme pozvolný růst teplot, avšak mírnou nejistotu do předpovědí vnáší přesné určení množství oblačnosti. Během obou dnů počítejme s přechodně větším množství oblačnosti, avšak lokálně se udrží slunečno. Během středy již bude oblačnosti ubývat a více ji očekáváme na východě území. Maximální teploty se oba dva dny budou pohybovat kolem 27°C, avšak přesná maxima se budou lokálně lišit právě podle množství mraků.

Ve čtvrtek a pátek bude opět převládat slunečné počasí a teploty tak dále porostou. Přes den počítejme s hodnotami kolem 30°C.

Na víkend se zatím modely příliš neshodují a dlouhodobou předpověď tak budeme dále upřesňovat. Jako nejpravděpodobnější se zatím jeví polojasné počasí s lokálním výskytem bouřek a teplotami kolem 30°C.



Česko má za sebou sérii mrazových dní

Česko má za sebou sérii mrazových dní

Pátečním ránem se začala uzavírat epizoda chladných nocí, v průběhu kterých na mnoha místech klesla teplota pod bod mrazu. Přízemní mrazíky a teploty lehce pod bodem mrazu se mohou lokálně objevit ještě v sobotu ráno. V dalších dnech se pak naplno projeví oteplení a noční teploty se budou pohybovat v hodnotách, které již nebudou pro úrodu rizikové.

26. 4. 2024
Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024