Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští týden se oteplí a bude i více slunce

17. 10. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 17. 10. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Konec současného týdne bude ale spíš chladnější. Příští týden se oteplí a bude i více slunce Zdroj fotografie: 123rf

Aktuálním týdnem nás provází deštivé počasí s nízkými odpoledními teplotami. Podobná bude i sobota, na většině území se setkáme s přeháňkami nebo občasným deštěm a odpolední teploty vystoupí jen na 6 °C až 10 °C.

Neděle a pondělí budou o 1-2 °C teplejší, ale hlavní změnou bude úbytek srážek. Přeháňky už budou jen ojedinělé, hlavně na severu a severovýchodě. Na hřebenech hor se stále můžeme setkat i se sněžením.

Změnu začneme výrazněji pociťovat v úterý, kdy k nám začne proudit teplejší vzduch od jihozápadu. Odpolední teploty vystoupí na 10/14 °C a na většině území se konečně dočkáme i delšího slunečního svitu. Hlavně ráno a dopoledne se ale mohou udržovat mlhy či nízká oblačnost, ta hrozí zejména v moravské části Vysočiny.

Ve středu a ve čtvrtek bude spíš oblačno, místy polojasno, opět s možností lokálních mlh nebo nízké oblačnosti. Teploty budou ale ještě vyšší - ve středu 12/16 °C a ve čtvrtek 14/18 °C. Ještě tepleji může být v podhůří Šumavy, kde se bychom se nedivili ani teplotám blížícím se 20 °C. Ale to ještě budeme upřesňovat, sledujte prosím aktuální předpovědi. Velmi teplo bude i na horách a tak je téměř jisté, že zde současná sněhová pokrývka do zimy nevydrží.



Česko má za sebou sérii mrazových dní

Česko má za sebou sérii mrazových dní

Pátečním ránem se začala uzavírat epizoda chladných nocí, v průběhu kterých na mnoha místech klesla teplota pod bod mrazu. Přízemní mrazíky a teploty lehce pod bodem mrazu se mohou lokálně objevit ještě v sobotu ráno. V dalších dnech se pak naplno projeví oteplení a noční teploty se budou pohybovat v hodnotách, které již nebudou pro úrodu rizikové.

26. 4. 2024
Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024