Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Počasí se zlepší, ale v sobotu s přeháňkami

17. 5. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 17. 5. 2018 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty se vrátí nad 20 °C Počasí se zlepší, ale v sobotu s přeháňkami Zdroj fotografie: meteocentrum.cz Příroda se dočkala trochy deště a ochlazení, a k radosti většiny z nás se tak stalo ve všední dny. A na blížící se víkend se situace už zase zlepší. Vlastně už v pátek čekáme zase převažující slunečné počasí, tedy polojasno, nebo maximálně oblačno. Z deště už se objeví nanejvýš slabé lokální přeháňky, ale nebude jich moc, větší pravděpodobnost je na Moravě. Teploty zase poskočí ke dvacítce - maxima odhadujeme 18/22 °C.

O víkendu nebude špatně, ale ani ideálně. V sobotu předpokládáme, že se objeví oproti pátku trochu víc oblačnosti a k tomu i četnější přeháňky. Tentokrát pro změnu především v Čechách, kde by se v odpoledních hodinách objevily na většině území, kdežto na Moravě by byly jen ojedinělé. Maximální teloty zůstanou na úrovni 18/22 °C.

Od neděle dál ubude přeháněk, a přibude slunce - neděle a pondělí by se mohly obejít zcela beze srážek, ohledně úterý už je možnost přeháněk zase o něco málo větší. Teploty zůstanou stabilní, nebo lehce porostou. V pondělí a úterý to vidíme nejpravděpodobnější na zhruba 21/25 °C.

A pak se tak trochu zopakuje scénář tohoto týdne - v půlce příštího týdne přijdou srážky s ochlazení, hlavně ve středu a ve čtvrtek. Ty by měly přinést zase další zálivku, i když mnosžtví srážek je ještě s otazníkem. A v závěru příštího týdne se zase znova vyjasní a oteplí. Na příští víkend se nám aktuálně rýsují teploty až ke 27 °C...



Česko má za sebou sérii mrazových dní

Česko má za sebou sérii mrazových dní

Pátečním ránem se začala uzavírat epizoda chladných nocí, v průběhu kterých na mnoha místech klesla teplota pod bod mrazu. Přízemní mrazíky a teploty lehce pod bodem mrazu se mohou lokálně objevit ještě v sobotu ráno. V dalších dnech se pak naplno projeví oteplení a noční teploty se budou pohybovat v hodnotách, které již nebudou pro úrodu rizikové.

26. 4. 2024
Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024