Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Colorado trápí největší požár v zaznamenané historii

17. 10. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 17. 10. 2020 | mm, meteocentrum.cz;weather.com
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Zasaženy byly stovky čtverečních kilometrů. Colorado trápí největší požár v zaznamenané historii Zdroj fotografie: 123rf O neobvykle silných a rozsáhlých požárech na západě USA jsme už na našich stránkách informovali. Nyní dorazila zpráva o tom, že ve státě Colorado řádí největší požár, který kdy byl v tomto státě zaznamenán.

Oheň, který zuří v horách západně od měst Fort Collins a Loveland už zasáhl více než 750 km2 (pro představu to je přibližně rozloha Prahy a Brna dohromady). Z velké části už je požár pod kontrolou, ale na jiných místech se stále rozšiřuje. K šíření ohně přispívá suché počasí a nárazy větru přes 60 km/h.

Požár zpustošil několik budov a v jeho okolí byly nařízeny evakuace ohrožených obyvatel. Došlo i k uzavření několika lesních celků a části národního parku ve Skalnatých horách. Další komplikací je hustý dým, který se šíří z místa požáru k jihovýchodu.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024