Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Tento týden bude jako na horské dráze

24. 3. 2024 | Poslední aktualizace: 18:09 24. 3. 2024 | Jáchym Rogner, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
První polovina nového týdne bude jako na houpačce, objeví se jak ranní mrazy tak i bouřky. Až v samém závěru se počasí ustálí, výhled na Velikonoce přineseme v příštích dnech. Tento týden bude jako na horské dráze Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

Víkend byl ve znamení jak teplého, tak i chladného a deštivého počasí. Teploty v sobotu vyšplhaly na některých místech i k 20 °C. Dnes panovalo podprůměrně chladné počasí a na řadě míst se vyskytly přeháňky, které byly od středních poloh často sněhové a po delší době tak napadl sníh.

Na tuto dobu studené počasí bude pokračovat i v pondělí, kdy by měla panovat polojasná až oblačná obloha s přeháňkami. Během dne začne oblačnosti ubývat až na jasno. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 8 až 12 °C a stále bude foukat mírný až čerstvý vítr.

V průběhu úterý k nám začne proudit od jihozápadu teplejší vzduch a po ránu, které bude často mrazivé se teploty dostanou na 12 až 16 °C. Často bude svítit slunce, které bude pouze částečně stínit vysoká oblačnost.

Ve středu vyvrcholí příliv teplého vzduchu a teploty se tak vyšplhají na nadprůměrných 16 až 20 °C. Později odpoledne se projeví postupující studená fronta, na které se často objeví srážky ve formě přeháněk nebo bouřek.

Ochladí se ale doslova jen na pár hodin, protože hned ve čtvrtek k nám začne proudit přechodně teplejší vzduch a teploty se zastaví na 15 až 19 °C, večer přijdou bude opět ve znamení občasného deště nebo přeháněk.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024