Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Víkend bude většinou slunečný s příjemnými teplotami

26. 5. 2023 | Poslední aktualizace: 08:45 26. 5. 2023 | Michael Matějka, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V příštích dnech nečekáme výraznější změny teplot Víkend bude většinou slunečný s příjemnými teplotami Zdroj fotografie: 123rf Po periodě letního počasí se za studenou frontou mírně ochladilo. V příštích dnech bude počasí u nás ovlivňovat tlaková výše nad východním Atlantikem, která přinese stabilnější ráz počasí bez větších výkyvů. 

V pátek bude polojasno, odpoledne spíš oblačno. Zejména na severovýchodě může být část dne i zataženo. Ve východní polovině území čekáme ojedinělé přeháňky. Teploty dosáhnou v maximech 18/22 °C. 

O víkendu bude většinou polojasno až skoro jasno. V odpoledních hodinách bude lokálně až oblačno a v neděli se mohou vyskytnout velmi ojedinělé přeháňky. Denní teploty budou v sobotu mezi 17/21 °C, v neděli se oteplí na 19/23 °C. Vzhledem k přílivu chladnějšho vzduchu a zmenšené oblačnost budou chladnější rána s teplotami kolem 7 °C.

Podobný ráz počasí vydrží i od pondělí do středy. Na obloze bude převládat polojasno až oblačno. Srážky se objeví spíš výjimečně a teploty se budou udržovat mezi 19 °C a 24 °C. Na začátku června dojde pravděpodobně k mírnému oteplení, postupně bychom se mohli dostat na 22/27 °C. Pravděpodobně přibude přeháněk, ale to budeme v dalších dnech ještě upřesňovat.



Takový duben jsme nikdy nezažili, teploty překvapily i zkušené meteorology

Takový duben jsme nikdy nezažili, teploty překvapily i zkušené meteorology

Teploty vzduchu se šplhaly v první polovině dubna až k tropické třicítce, aby se následně objevily noční mrazy. V závěru měsíce se zase vrátilo "léto". Teplotní vývoj zcela vybočil z normálu.

2. 5. 2024
Místo třešní kaštany. Teplé jaro nutí poupravit tradici...

Místo třešní kaštany. Teplé jaro nutí poupravit tradici...

Většina ovocných stromů je už na prvního máje odkvetlá. Vegetační cyklus se chladným počasím ve druhé půlce dubna trochu přibrzdil, ale stále zůstává ve značném předstihu před normálem.

1. 5. 2024