Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

K dešti se přidá také čerstvý vítr

7. 3. 2023 | Poslední aktualizace: 21:57 7. 3. 2023 | David Tichopád, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Zejména ve čtvrtek by se na jihozápadě mohl vyskytnout čerstvý vítr. K dešti se přidá také čerstvý vítr Zdroj fotografie: 123rf

Následující dny přinesou deštivé počasí a teplotně rozdělenou republiku. Naše území bude ovlivňovat zvlněné frontální rozhraní, díky kterému bud sever republiky chladnější a jih teplejší. Na severu se na horách může vyskytovat i sněžení (střídavě i ve středních polohách), ale na zbytku republiky se i na horách bude jednat spíše o déšť. 

Zejména ve čtvrtek se k dešti také přidá vítr, který bude silnější zejména v jihozápadní části Česka. Zde bude vanout čerstvý vítr 5 až 10 m/s a v nárazech dne může dosahovat 15 až 20 m/s. Na zbytku území se bude vyskytovat pouze mírný vítr. 

Kombinace teplého počasí, deště a větru povede k rychlému úbytku sněhu zejména na Šumavě. Zde na hřebenech aktuálně leží okolo půl metru sněhu. Naopak na horách na severu by díky srážkám a chladnějšímu počasí mohlo sněhu i přibýt. 






Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024