Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Do úterního večera hrozí lokální silné bouřky

4. 7. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 4. 7. 2022 | dt, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Naše území ovlivňuje zvlněná studená fronta a v souvislosti s ní se mohou vytvářet i silnější bouřky. Do úterního večera hrozí lokální silné bouřky Zdroj fotografie: 123rf

Od pondělního odpoledne do úterního večera se především v jihovýchodní polovině České republiky mohou vyskytovat místy přeháňky nebo bouřky, a bouřky mohou být ojediněle i silné. V bouřkách hrozí především lokální přívalové srážky s úhrny až okolo 35 mm během krátké doby.

V oblastech s vyšším nasycením půd, to jsou zejména jižní Čechy, kde v průběhu minulého týdne několikrát po sobě velmi vydatně pršelo, může dojít k přechodnému rozvodnění menších toků. Při přívalových srážkách také může dojít k zatopení sklepů nebo podjezdů. 

Během noci na úterý budou bouřky přecházet do deště a v úterý se pak déšť bude vyskytovat především ve východní polovině území. Na zbytku území se budou přeháňky vyskytovat spíše ojediněle.   



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024