Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Bouřky a přeháňky i v dalších dnech, na Moravě od středy až 35 °C

28. 6. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 28. 6. 2022 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V Čechách budou teploty nižší, ale stále poměrně vysoké. Bouřky a přeháňky i v dalších dnech, na Moravě od středy až 35 °C Zdroj fotografie: 123rf

Po silných bouřkách, které zasáhly naše území v pondělí a v noci na úterý, musíme s bouřkovou činnností počítat i v příštích dnech. Výjimkou nebude ani úterý, kdy by postupně přeháňky nebo bouřky měly zasáhnout přibližně 2/3 území ČR. Teploty se v relativně chladnějším vzduchu trochu sníží, maxima dosáhnou na 24/28 °C, na východě až 31 °C.

V podobném duchu se ponesou i následující dny, jen teploty se hlavně na Moravě opět zvýší. Zatímco v Čechách budou maxima kolem 28 °C, tak Moravě čekáme ve středu lokálně až 35 °C, ve čtvrtek a v pátek až 36 °C. Bouřková aktivita by od středy do pátku měla být celkově významnější v Čechách, ale bouřky se rozhodně nedají vyloučit ani na Moravě a ve Slezsku. 

Změnu přinese studená fronta, která bude v pátek a v noci na sobotu přecházet přes Česko. Kromě dalších bouřek (tentokát mohou být četnější i na Moravě) přinese tato fronta ochlazení na sobotních 22/26°C, na východě může být až 28 °C. V neděli očekáváme oteplení o přibližně 2 °C. Srážky spojené se studenou frontou by měly v sobotu ráno doznívat na východě území, jinak bude o víkendu pravděpodobně méně srážek než v pracovním týdnu, ale to ještě budeme potvrzovat. 



Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Po víkendu, který byl na většině našeho území teplotně nadprůměrný, nás čeká výrazná změna. Krátce se ochladí na podprůměrné teploty a během dneška a zítřka bude na některých místech i vydatně a trvale pršet.

6. 5. 2024
Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

První květnový víkend odstartoval naplno bouřkovou sezonu a často lákal díky příjemným jarním až letním teplotám k pobytu venku v přírodě, i pondělní den se ještě bude nést v podobném duchu.

5. 5. 2024