Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Týden přinese letní teploty a minimum srážek

13. 6. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 13. 6. 2022 | dt, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Po bouřkovém pondělku v dalších dnech ubyde srážek a teploty vzduchu se budou zvedat. Týden přinese letní teploty a minimum srážek Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

Naše území bude ovlivňovat tlaková výše. Jen ve čtvrtek nás ovlivní slabší studená fronta. O víkendu se k našemu území od západu přiblíží brázda nižšího tlaku vzduchu a po její přední straně k nám začne proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu. Pravděpodobně v noci z neděle na pondělí nás začne ovlivňovat zvlněná studená fronta. 

V úterý čekáme na obloze jasno až polojasno, jen na severovýchodě může být přechodně až oblačno a ojediněle se zde v odpoledních hodinách vyskytnou přeháňky. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 18/22 °C, na jihozápadě území bude tepleji, zde čekáme teploty 20/24 °C. Vítr povane mírný západní až severozápadní. 

Ve středu bude jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 24/28 °C, na severovýchodě bude chladněji, zde teploty vystoupí na 20/24 °C. Vítr bude jen slabý proměnlivý.

Čtvrtek již přinese mírnou změnu v průběhu počasí. Čekáme polojasno až oblačno a místy se budou vyskytovat přeháňky nebo bouřky. Modely se prozatím přesně neshodnou na množství srážek. Předpověď se tak bude zpřesňovat. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 25/29 °C. Vítr povane slabý proměnlivý, v bouřkách může přechodně zesílit. 

Pátek bude ve znamení polojasné oblohy. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 23/28 °C, na severovýchodě bude chladněji, zde čekáme teploty mezi 20/24 °C. Vítr povane jen slabý proměnlivý. Také sobota přinese málo oblačnosti, čekáme jasno až polojasno. Teploty přes den budou vysoké, vystoupí na 25/29 °C, v Čechách až k 32 °C.

Neděle přinese zpočátku jasnou až polojasnou oblohu, ale k večeru čekáme od severozápadu přibývání oblačnosti a místy přeháňky nebo bouřky. Neděle bude pravděpodobně také nejteplejším dnem, čekáme teploty mezi 27/31 °C, v Čechách až 33 °C. Předpověď se však bude ještě zpřesňovat. 



Na řadě míst od pondělí napršelo i přes polovinu běžného květnového množství srážek

Na řadě míst od pondělí napršelo i přes polovinu běžného květnového množství srážek

Během pondělí zasáhly velkou část našeho území silné bouřky s kroupami a vydatnými srážkami. Na jihu Čech se dokonce zřejmě vyskytlo slabé tornádo.

7. 5. 2024
Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Po víkendu, který byl na většině našeho území teplotně nadprůměrný, nás čeká výrazná změna. Krátce se ochladí na podprůměrné teploty a během dneška a zítřka bude na některých místech i vydatně a trvale pršet.

6. 5. 2024