Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Další déšť přijde v úterý a ve středu

22. 5. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 22. 5. 2022 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty budou v příštím týdnu umírněné Další déšť přijde v úterý a ve středu Zdroj fotografie: 123rf

Studená fronta, která přešla v pátek večer přes Česko, sice přinesla silný vítr a následné ochlazení, ale srážek v bouřkách nebylo nijak mnoho. Krajina by potřebovala další vodu, ale aspoň si nyní oddechla od vyšších teplot. V příštím týdnu se dočkáme relativně průměrného počasí a naštěstí i trochu zaprší. Nečekáme už tak vysoké teploty jako v pátek, ani tak silné bouřky.

V pondělí by se teploty v krátkodobém obnovení teplého proudění mohly lehce zvednout na 20/24 °C, už během dne budeme vidět přibývání další frontální oblačnosti. V noci na úterý dorazí havně do západní poloviny republiky i déšť, patrně v podobě doznívajících bouřek z Německa. Následovat pak budou dva deštivější dny - úterý i středa by měly přinést velkou oblačnost a občasné srážky, přes den půjde i o bouřky. Denní teploty se odhadují trochu obtížněji, bude záležet na tom, zda vykoukne slunce. Pokud ano, což je pravděpodobné, tak by měly jít nad 20 °C. Modely dávají možnost i teploty do 24 °C, pak by byly bouřky o to silnější.

Vývoje od čtvrtka do konce příštího týdne je zatím trochu nejistý, očekáváme spíše proměnlivou oblačnost a už jen malou pravděpodobnost srážek (pokud by byly, ta ve formě přeháněk). Teploty by se měly spíš snížit, maxima tak očekáváme zhruba okolo 20 °C. Momentálně dávají modely na příští víkend maxima spíše pod 20 °C. Nedočkáme se tedy zatím návratu letních dní a naopak spíše vidíme chladnější konec května.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024