Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Následující dny přinesou bouřky a ochlazení

15. 5. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 15. 5. 2022 | dt, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Dnes a v pondělí ještě vydrží teplé počasí s většinou letními teplotami. V úterý dojde k ochlazení a přibyde srážek. Následující dny přinesou bouřky a ochlazení Zdroj fotografie: 123rf

Dnes bude krásně. Čekáme na obloze jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 22/26 °C. Vítr bude foukat jen slabý proměnlivý nebo severovýchodní většinou na Moravě. V takovém počasí je ideální vyrazit někam na výlet. Ovšem, pokud máte namířeno například do Krkonoš, tak zde se na hřebenech vyskytují ještě zbytky sněhové pokrývky a je třeba tomu přizpůsobit obuv. 

Pondělní den začne jasnou až polojasnou oblohou. Odpoledne začne v Čechách od západu přibývat oblačnosti na oblačno a večer se právě v Čechách mohou vyskytnout místy přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 24/28 °C, ale na severovýchodě území bude chladněji. Zde se teploty budou pohybovat okolo 23 °C. Vítr povane slabý proměnlivý, večer v Čechách i mírný západní a v bouřkách může přechodně zesílit. 

V úterý se už průběh počasí výrazněji promění. Na obloze čekáme většinou oblačno až zataženo a místy s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle se může vyskytnout i bouřka. Nejvyšší denní teploty se v úterý dostanou na 18/22 °C, na severovýchodě bude chladněji, zde čekáme teploty pouze okolo 16 °C. Vítr povane mírný severní až severozápadní, přes den místy i čerstvý. K večeru bude vítr slábnout. 

Středa přinese jasnou až polojasno oblohu, na jihozápadě může být přechodně až oblačno s ojedinělou možností přeháňky. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 19/23 °C, ale na severovýchodě bude chladněji, zde čekáme teploty jen okolo 16 °C. Vítr povane mírný severovýchodní, postupně bude slábnout a měnit se na východní až jihovýchodní. 



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024