Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští týden maximálně 25 °C, zaprší občas

1. 8. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 1. 8. 2021 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Srpen začne spíše chladnějším počasím Příští týden maximálně 25 °C, zaprší občas Zdroj fotografie: Petr Hlinomaz Prázdniny jsou za polovinou a vlastně jsme ještě nezažili žádnou vlnu vyloženě tropického počasí, teploty se nad 30 °C dostaly jen na některých místech a ještě jen těsně. A srpen zatím vypadá, že na mírnější ráz léta naváže. První den je velmi deštivý a hlavně v Čechách studený, minimálně předpověď na příští týden pak také žádná velká horka neslibuje.  

Když to velmi zjednodušíme, tak od pondělí až do soboty je více méně jistá proměnlivá oblačnost, s místními přeháňkami a teplotami nejčastěji mezi 20 a 25 °C. I když všechny tyto dny nebudou stejné - zejména se můžou lišit množstvím oblačnosti a četností přeháněk. Mírné oteplení některé modely naznačují na víkend, zejména na neděli 8. srpna, ale to je zatím nejisté. Pravděpodobně by se jednalo o oteplení jen krátké.

Dlouhodobý výhled ukazuje, že celý srpen bude teplotně celkově při nejlepším průměrný, nebo i lehce podprůměrný. Bylo by velice podivné, kdyby už do konce léta nepřišlo žádné tropické počasí, pak bychom mohli říci, že po chladnějším jaru přišlo i studené léto. My se však přikláníme k tomu, že navzdory celkově asi spíše nižším srpnovým teplotám, aspoň pár tropických dní lákajících na koupaliště se dočkáme. Mohly by koneckonců přijít i v září, což se stalo i vloni.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024