Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Ve středu četnější přeháňky a bouřky, o víkendu možný vydatný déšť

28. 7. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 28. 7. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Méně srážek naopak přinese čtvrtek. Ve středu četnější přeháňky a bouřky, o víkendu možný vydatný déšť Zdroj fotografie: 123rf

Nejbližší dny přinesou hodně proměnlivé počasí, občas bude svítit slunce, ale nevyhneme se ani přeháňkám a bouřkám. Poměrně časté budou přeháňky nebo bouřky budou během středy, kdy se postupně objeví na většině území. Naopak, nejméně srážek bude z nejbližších dní zřejmě ve čtvrtek, kdy čekáme jen ojedinělé přeháňky a většinou polojasnou, případně oblačnou oblohu. 

V pátek už přeháněk a bouřek opět mírně přibude, měly by postupně zasáhnout asi polovinu území. Odpolední teploty během těchto tří dnů budou většinou kolem 25 °C, na východě může být až 30 °C.

Komplikovaná je aktuálně předpověď na víkend. Podle nejnovějších materiálů by se na frontě mohly objevit i poměrně vydatné srážky. Na detailní předpověď úhrnů je zatím brzy, ale především na východě ČR počítají některé modely v neděli i se srážkami přes 30 mm, ojediněle i přes 50 mm za 24 h. Situaci budeme dál sledovat a předpověď případných vydatných srážek budeme dále upřesňovat.



Příští týden zpočátku ve znamení teplého a slunečného počasí, později se přidají bouřky

Příští týden zpočátku ve znamení teplého a slunečného počasí, později se přidají bouřky

V novém týdnu bude pokračovat teplé a slunečné počasí. Až od čtvrtka se přidá více oblačností, přeháněk nebo i bouřek. Mimo to bude po celý týden lokálně foukat silnější vítr.

28. 4. 2024
S teplým počasím se znovu zvyšuje aktivita klíšťat

S teplým počasím se znovu zvyšuje aktivita klíšťat

Teplé počasí, které v Česku právě nastává, zvyšuje aktivitu klíštěte obecného. Na většině území platí již pro sobotu (27. 4.) čtvrtý stupeň z pěti. V dalších dnech navíc ještě zesílí a nižší aktivita je očekávána pouze v nejvyšších polohách hor.

27. 4. 2024