Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Od neděle nás čekají četné přeháňky a bouřky

25. 7. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 25. 7. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Vhodné podmínky pro jejich tvorbu setrvají několik dní Od neděle nás čekají četné přeháňky a bouřky Zdroj fotografie: 123rf

Po sérii klidných dní přichází do Česka další bouřková epizoda. Nad naším územím se bude udržovat teplotní rozhraní a současně bude do střední Evropy proudit poměrně teplý a vlhký vzduch. Z těchto podmínek se bude dařit přeháňkám a bouřkám. 

V neděli by po ranním doznívání nočních srážek mělo nejprve přeháněk ubývat, ale ve večerních hodinách dorazí častější déšť a bouřky do Čech a později i na Moravu. Bouřky mohou být i velmi silné, jak uvádí aktuální výstraha.

Oblačno až polojasno s místními přeháňkami a bouřkami nás čeká pravděpodobně do pátku, případně až do víkendu. Právě o víkendu měla přes ČR přejít studená fronta, za kterou už bouřek ubude. Vzhledem k lokálním rozdílům v intenzitě srážek je předpověď na nejbližší dny méně spolehlivá a doporučujeme sledovat její aktualizace a vývoj srážek na radaru. Teploty by se v nadcházejích dnech měly pohybovat kolem 25 °C, na Moravě a ve Slezsku může být až 30 °C, hlavně v nížinách. O něco teplejší se rýsuje čtvrtek s teplotami na východě až 32 °C.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024