Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Lokální bouřky hrozí do soboty

23. 6. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 23. 6. 2021 | meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nejsilněji zasáhnou Čechy v noci na čtvrtek. Lokální bouřky hrozí do soboty Zdroj fotografie: 123rf

Po začátku týdne, kdy Českou republiku zasáhly velmi silné bouřky, jsme během středečního dne měli na většině území klid. Přeháňky nebo slabší bouřky se vyskytovaly v západních a severozápadních Čechách, avšak nepřinesly mimořádné úhrny.

Silnější bouřkové projevy očekáváme v Čechách v noci ze středy na čtvrtek, kdy srážkové úhrny mohou lokálně přesáhnout i 50 mm. Hlavní srážkové pásmo bude postupovat ve směru zhruba od Šumavy do Krkonoš. Nad ránem počítejme s deštěm i na severní Moravě, větší části jihovýchodní Moravy se déšť tentokrát vyhne. 

V důsledku předchozích srážek může v podmáčených oblastech jihozápadních Čech dojít k vzestupům hladin některých řek. Při větším dešti mohou hrozit i přívalové povodně. V povodí Radbuzy, Úhlavy, Úslavy, Klabavy a Litavky se očekává překročení i 2. stupně povodňové aktivity.

Další silné srážky a bouřky očekáváme v noci ze čtvrtka na pátek, následně se již situace uklidní a srážek bude ubývat.



Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Po víkendu, který byl na většině našeho území teplotně nadprůměrný, nás čeká výrazná změna. Krátce se ochladí na podprůměrné teploty a během dneška a zítřka bude na některých místech i vydatně a trvale pršet.

6. 5. 2024
Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

První květnový víkend odstartoval naplno bouřkovou sezonu a často lákal díky příjemným jarním až letním teplotám k pobytu venku v přírodě, i pondělní den se ještě bude nést v podobném duchu.

5. 5. 2024