Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Teploty nad 20 °C vydrží, přidají se přeháňky

3. 6. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 3. 6. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Počasí si udrží ráz mírného léta. Teploty nad 20 °C vydrží, přidají se přeháňky Zdroj fotografie: 123rf

Po neobvykle chladném jaru se v posledních dnech oteplilo a teploty častěji vystupují nad 20 °C. V dalších dnech čekáme spíš malé teplotní změny, výrazné ochlazení ani nástup tropických veder nás v nejbližších dnech nečeká.

Dnešní čtvrteční den bude většinou slunečný, přechodně může být oblačno kupovitou oblačností. Přeháňky budou velmi výjimečné, spíš v horských oblastech. Teploty vystoupí na 22/26 °C, trochu chladnější bude severovýchod s maximy blízko 21 °C.

Páteční odpolední teploty budou opět na 22/26 °C, ale v Čechách může být až 28 °C - hlavně v nížinách středních a severozápadních Čech. Hlavně v západních Čechách už ale budou přeháňky častější a mohou se objevit i bouřky. Jinde budou srážky spíš ojedinělé, ale asi i tak četnější než ve čtvrtek.

Složitější je předpověď na víkend, kdy naše počasí ovlivní tlaková níže. Pravděpodobně se na většině území se objeví přeháňky, hlavně v sobotu je i možnost bouřek. Kvůli meteorologické situaci je ale prognóza spíše nejistá a přesný čas a množství srážek se ještě bude upřesňovat. Víkendová maxima budou většinou v rozsahu 20-26 °C, ale při srážkách musíme počítat s nižšími teplotami.

Velké změny se nerýsují ani na začátku nového týdne, odpolední teploty zůstanou mírně nad dvacítkou a pravděpodobně se setkáme s místními přeháňkami a polojasnou až oblačnou oblohou. Mírné červnové počasí tak bude pokračovat.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024