Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V sobotu fronta s větrem, v dalším týdnu oteplení až na 21 °C

26. 3. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 26. 3. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Počasí už nabývá typicky jarního charakteru. V sobotu fronta s větrem, v dalším týdnu oteplení až na 21 °C Zdroj fotografie: 123rf

Ve čtvrtek už jarní teploty dorazily na celé území Česka. V podobném duchu se ponese i pátek, s maximálními teplotami 13/17 °C. Kromě ojedinělých přeháněk a částečně zvětšené oblačnosti tak příliš velkou změnu proti čtvrtku nezaznamenáme.

Výraznější proměna počasí dorazí v sobotu na studené frontě. Ta přinese přeháňky, postupně od výšky cca 700 m sněhové. Vzácně se nedá vyloučit ani jarní bouřka. Hlavně v Čechách se rozfouká i poměrně silný západní vítr, který bude snižovat pocitovou teplotu. Počasí tedy bude celkově spíš aprílové.

Ochlazení ale bude jen dočasné a nepříliš dramatické - nedělní teploty za frontou zůstanou na 8/12 °C. V pondělí už bude zesilovat příliv teplého vzduchu, ve kterém se oteplí na 14/18 °C a hlavně na jihu už bude pravděpodobně převládat polojasno. Vzestup teplot se zastaví v úterý a ve středu mezi 16 °C a 21 °C. Nedá se vyloučit, že v nížinách bude ještě o trochu tepleji. První dubnové dny už zřejmě přinesou opětovné ochlazení, ale detaily jsou zatím nejisté.



Před námi konečně "normální počasí"

Před námi konečně "normální počasí"

Po extrémním dubnu se zdá, že květen byl měl celkově nabídnout teploty na úrovni normálu. I když zatím vidíme jen do poloviny měsíce. I srážek bude "tak akorát".

3. 5. 2024
Takový duben jsme nikdy nezažili, teploty překvapily i zkušené meteorology

Takový duben jsme nikdy nezažili, teploty překvapily i zkušené meteorology

Teploty vzduchu se šplhaly v první polovině dubna až k tropické třicítce, aby se následně objevily noční mrazy. V závěru měsíce se zase vrátilo "léto". Teplotní vývoj zcela vybočil z normálu.

2. 5. 2024