Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V příštím týdnu se vrátí sněžení, možná i do nížin

14. 3. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 14. 3. 2021 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty budou v příštích dnech na poklesu V příštím týdnu se vrátí sněžení, možná i do nížin Zdroj fotografie: 123rf

Přicházející týden přinese spíš podzimní ráz počasí. Kromě převážně velké oblačnosti čekáme poměrně časté přeháňky, které nebudou pouze dešťové, ale postupně se do stále nižších nadmořských výšek vrátí i sněhové vločky. Nemělo by ale být neustále zataženo, přechodně se může ukázat i slunce a výjímečně i polojasná obloha.

Pondělí, podobně jako neděle, dorazí s odpoledními teplotami mezi 5 °C a 9 °C. Sněžení čekáme od 800 m, resp. od 700 m nad mořem, bude se týkat tedy jen hor a nejvyšších částí vrchovin. Hlavně nedělním dnem nás bude provázet i poměrně silný vítr. 

V následujících dnech bude zesilovat příliv chladného vzduchu od severozápadu až severu. Úterní maxima tak zůstanou mezi 3/7 °C, následující dva dny jen mezi 2/6 °C. Sněžit by v tyto dně mělo zpočátku nad přibližně 500 m, postupně i nad 300 m. V noci a ráno by mohlo sněžit i níže, to stejné platí pro případné intenzivní přeháňky. Na horách a ve vyšších polohách se může tvořit i trvalejší sněhová pokrývka. Podobný ráz počasí by měl vydržet i v pátk a v sobotu, ale přeháněk už bude spíš méně. 



Příští týden zpočátku ve znamení teplého a slunečného počasí, později se přidají bouřky

Příští týden zpočátku ve znamení teplého a slunečného počasí, později se přidají bouřky

V novém týdnu bude pokračovat teplé a slunečné počasí. Až od čtvrtka se přidá více oblačností, přeháněk nebo i bouřek. Mimo to bude po celý týden lokálně foukat silnější vítr.

28. 4. 2024
S teplým počasím se znovu zvyšuje aktivita klíšťat

S teplým počasím se znovu zvyšuje aktivita klíšťat

Teplé počasí, které v Česku právě nastává, zvyšuje aktivitu klíštěte obecného. Na většině území platí již pro sobotu (27. 4.) čtvrtý stupeň z pěti. V dalších dnech navíc ještě zesílí a nižší aktivita je očekávána pouze v nejvyšších polohách hor.

27. 4. 2024