Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V pondělí bylo lokálně 16 °C, další dny se ještě oteplí

22. 2. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 22. 2. 2021 | mm, meteocentrum.cz;ČHMÚ
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Míst s teplotami nad 10 °C bude výrazně přibývat. V pondělí bylo lokálně 16 °C, další dny se ještě oteplí Zdroj fotografie: meteocentrum.cz

Ve srovnání s nedělí už pondělí přineslo na více míst rozpouštění nízké oblačnosti. S tím přišly i vyšší teploty, i když zatím na většině území nebyly nijak extrémní. Neobvykle teplo bylo v pondělí hlavně na horách. Na Šumavě a v okolí bylo nejtepleji ve výškách 500-900 m n. m., kde se teploty dostávaly i nad 15 °C, lokálně bylo 16,8 °C. Ale i na Horské Kvildě bylo přes 11 °C a to už jsme nad 1000 m n. m.

Ještě neobvyklejší a možná i rekordní je hodnota 11 °C na Labské boudě v Krkonoších (1320 m n. m!) V nižších a středních polohách se udržoval o něco chladnější vzduch a tak se zde teploty dostaly většinou na 3-9 °C.

Nejbližší tři dny (úterý až čtvrtek) už by měly být většinou slunečné, byť hlavně v úterý dopoledne se bude ještě místy objevovat nízká oblačnost nebo mlhy. V dalších dnech už budou jen ojedinělé. Úterní maxima se dostanou na 10/14 °C, zejména na jihozápadě může být až 18 °C. Ve středu a ve čtvrtek čekáme 13/18 °C, ale zřejmě budou větší regionální rozdíly. Chladnější mohou zůstat některá místa v nížinách či kotlinách, naopak v pahorkatinách či podhorkých oblastech může teplota vystoupit i k těm 18 °C a možná i nad ně.



Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Po víkendu, který byl na většině našeho území teplotně nadprůměrný, nás čeká výrazná změna. Krátce se ochladí na podprůměrné teploty a během dneška a zítřka bude na některých místech i vydatně a trvale pršet.

6. 5. 2024
Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

První květnový víkend odstartoval naplno bouřkovou sezonu a často lákal díky příjemným jarním až letním teplotám k pobytu venku v přírodě, i pondělní den se ještě bude nést v podobném duchu.

5. 5. 2024