Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Déšť v nejbliších dnech může být poměrně vydatný

24. 9. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 24. 9. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Na obloze bude převládat zataženo, případně oblačno. Déšť v nejbliších dnech může být poměrně vydatný Zdroj fotografie: 123rf

Po dlouhém období převážně slunečného počasí přichází do střední Evropy tlaková níže, která přinese velkou oblačnost a častý déšť.

pátek se déšť objeví prakticky na celém území. Na většině ČR čekáme úhrny 10-20 mm, ojediněle i více - hlavně na místech, kde se objeví intenzivnější srážky či případná bouřka. Teploty se budou pohybovat maximálně kolem 17 °C s tím, že teplejší bud severovýchod a chladnější západ.

Nejdeštivějším dnem tohoto týdne bude zřejmě sobota, kdy by měla napršet většinou 15-30 mm. Ojediněle se úhrn může přiblížit i k 50 mm. Den bude velmi chladný, maxima budou jen mezi 7 °C a 11 °C. Teplejší by mohla být východní Morava a Slezska s teplotami až 15 °C.

Neděle už přinese výrazné zeslábnutí srážkové činnosti, srážky se objeví jen místy a úhrn 5 mm překročí podle dnešních předpokladů jen vzácně. Podobný ráz počasí s deštěm přibližně na polovině území čekáme i na počátku dalšího týdne. Vzhledem ke složitému pohybu tlakové níže je předpověď srážek od neděle méně spolehlivá a budeme ji průběžně aktualizovat. Ke konci následujícího týdne by mělo srážek i oblaků ubývat a během prvního říjnového víkendu bychom mohli zaznamenat až 20 °C.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024