Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Slunečné počasí přeruší od neděle bouřky a déšť

31. 7. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 31. 7. 2020 | mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
O víkendu ale mohou teploty místy dosáhnout 30 °C. Slunečné počasí přeruší od neděle bouřky a déšť Zdroj fotografie: 123rf.com

Poslední dny přinášejí do Česka nefalšované letní počasí plné slunce a bez teplotních extrémů. Podobná bude i sobota, znovu převládne jasno až polojasno s teplotami 25/29 °C, ale v Čechách může být místy až 32 °C (hlavně střední, jižní a západní Čechy).

Počasí se začne měnit v neděli, kdy se hlavně v Čechách přidají přeháňky a bouřky. Večer by mohly dorazit i na západní část Moravy. Teploty budou stále vysoké, v maximech 26/30 °C, jen na Karlovarsku už by mělo být chladněji.

Ochlazení dorazí na celé území v pondělí, aktuální předpověď počítá s maximy 18/22 °C. To ale nebude jediná změna, přidají se i četné srážky. Ty mohou být místy vydatnější, přes 30 mm, lokálně možná i více. Modely se zatím úplně neshodují, kde by mělo pršet nejvíce, to budeme během víkendu upřesňovat. Pokud se někde objeví intenzivní déšť během dne, tak mohou být teploty i nižší než zmiňovaných 18/22 °C.

Deštivé bude zřejmě i úterý, které může být, hlavně ve východní polovině ČR, ještě chladnější než pondělí - zde jen 15/19 °C. Celkově je předpověď na počátek týdne poměrně komplikovaná a doporučujeme sledovat její aktualizace v dalších dnech.

Ochlazení ale rozhodně neznamená konec léta. Během pracovního týdne se bude oblačnost protrhávat a začne se znovu oteplovat. O příštím víkendu by při slunečném počasí znovu mohlo být kolem 30 °C.



Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Po víkendu, který byl na většině našeho území teplotně nadprůměrný, nás čeká výrazná změna. Krátce se ochladí na podprůměrné teploty a během dneška a zítřka bude na některých místech i vydatně a trvale pršet.

6. 5. 2024
Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

První květnový víkend odstartoval naplno bouřkovou sezonu a často lákal díky příjemným jarním až letním teplotám k pobytu venku v přírodě, i pondělní den se ještě bude nést v podobném duchu.

5. 5. 2024