Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Z víkendu bude pěknější neděle

3. 4. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 3. 4. 2020 | meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Po pátečním oblačném až polojasném dni se bude oblačnost během víkendu protrhávat. Z víkendu bude pěknější neděle Zdroj fotografie: 123rf

Za západu se bude postupně nad naše území přesouvat tlaková výše. V sobotu ještě zpočátku počítejme se zvětšenou oblačností a ojedinělou možností přeháněk. K večeru se však bude oblačnost od západu protrhávat. Denní maxima vystoupí na 9 až 13 °C s tím, že nejtepleji bude na jižní Moravě.

Od neděle se již plně projeví vliv tlakové výše a bude nás provázet slunečné počasí s minimem oblačnosti. Denní teploty v neděli vystoupají na hodnoty kolem 16°C. později během dne ale počítejme s mírným zesilováním větru.

Vítr pak místy zesílí během pondělního dne a podle aktuálních modelů může dosahovat rychlostí v nárazech až kolem 70km/h. Po celou pracovní část týdne nás bude provázet slunečné a teplé počasí.



Co je to polární vortex a jak ovlivní květnové počasí v Evropě?

Co je to polární vortex a jak ovlivní květnové počasí v Evropě?

Polární vortex hraje klíčovou roli v rozložení chladného vzduchu během zimních měsíců. Jeho účinky obyvatelé Evropy pocítili především v druhé půlce dubna, počasí v Evropě ale ovlivní i v příštím týdnu a možná jeho vliv pocítíme i v Česku.

4. 5. 2024
Je důvod se obávat extrémních letních veder?

Je důvod se obávat extrémních letních veder?

V posledních týdnech a vlastně i měsících se v médiích objevují varovné zprávy týkající se nejbližšího léta. Hovoří se o zničujících vedrech v celé Evropě i u nás... Jak moc vážně tyto hrozby brát?

4. 5. 2024