Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Teploty se místy přibližují ke 20 °C

18. 3. 2020 | Poslední aktualizace: 00:00 18. 3. 2020 | ms, meteocenturm.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V těžkých dnech je počasí příjemné, slunečné a teplé Teploty se místy přibližují ke 20 °C Zdroj fotografie: 123rf I když se pobyt venku pro většinu lidí v současnosti omezuje jen na nejnutnější možné minimum, tak počasí láká k využití prvních opravdu hezky jarních dní. Nad Českem nebyla ve středu téměř žádná oblačnost, takže celodenní slunce pomáhalo v teplé vzduchovíé hmotě teplotám, aby se dostávaly většinou nad 15 °C. K tomu konečně ani žádný nepříjemný vítr. Zkrátka, nebýt koronavirové katastrofy, tak by bylo venku opravdu příjemně. 

Maximální teploty vystoupily na jihu Moravy už do těsné blízkosti 20 °C, když ve Strážnici bylo naměřeno odpoledne až 19,7 °C. Ona hranice dvacítky dnes nepadla, ale díky slunečnu a bezvětří byla zejména po poledne pocitová teplota hodně vysoké na březnové poměry, maxima okolo 18 °C se objevila na více místech. Do rekordů přece jen dost chybělo, protože v roce 2004 se 18. března dostávala ještě výše, až ke 21 °C.

Podobně vysoké teploty čekáme i ve čtvrtek a na větší části území i v pátek, nicméně to už bude odpoledne od eveur přece jen docházet k přibývání oblačnosti a ochlazování. Jak ve čtvrek, tak i v pátek však žije šance na překonání 20 °C. Kéž by teplé a slunečné počasí přispělo v boji proti virové nákaze a zpomalilo její šíření. Současně by pobyt venku měl i posílit organismus, protože sluneční paprsky zlepšují imunitu. Pobyt v přírodě, kde se nevyskytují jiní lidé lze určitě pro zdraví i teď doporučit.



Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Po víkendu, který byl na většině našeho území teplotně nadprůměrný, nás čeká výrazná změna. Krátce se ochladí na podprůměrné teploty a během dneška a zítřka bude na některých místech i vydatně a trvale pršet.

6. 5. 2024
Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

První květnový víkend odstartoval naplno bouřkovou sezonu a často lákal díky příjemným jarním až letním teplotám k pobytu venku v přírodě, i pondělní den se ještě bude nést v podobném duchu.

5. 5. 2024