Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští týden kolem 10 °C, Martin na bílém koni nepřijede

2. 11. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 2. 11. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Počasí bude průměrné, občas zaprší. Příští týden kolem 10 °C, Martin na bílém koni nepřijede Zdroj fotografie: 123rf Probíhající víkend je ve znamení opětovného přílivu teplého vzduchu, ale je to jen krátkodobá záležitost. V neděli mohou teploty na jihu Moravy vyšplhat až na 19 °C, čemuž zde pomůže i očekávaná skoro jasná obloha. Vysoko budou teploty i na zbytku Moravy, kde také čekáme slunečno, zatímco v Čechách už se bude zatahovat a teploty budou podstatně nižší do 15 °C, na západě Čech ještě méně.

Příští týden bude ve znamená návrat teplot k listopadovému průměru, což znamená dení maxima okolo 10 °C. V pondělí bude ještě až 14°C, ale to bude den nejteplejší, ty další už skutečně okolo 10 °C. Sem tam se objeví i srážky - čekáme je hlavně v úterý, jinak jen ojediněle. V půlce týdne se určitěobjeví i trocha slunce. Vypadá to, že tento ráz počasí vydrží i na víkend.

V dohledu už je svátek sv. Martina, doprovázený oblíbeným rčením o jeho příjezdu na bílém koni. Jak známo, sněžení kolem 11. listopadu je hodně vzácné a zvlášť v posledních desetiletích. A ani letos se ho nedočkáme, předpokládáme pokračování teplot okolo 10 °C. Ještě není jasné, hak to bude se srážkami, ale pokud se jich dočkáme, budou nejspáš dešťové i na horách. Výraznější ochlazení prozatím není v dohledu, ani se nevrátí mrazy z minulých nocí. Čtvteční ranní mrazy bude na své překonání nespíš čekat nejméně do půlky listopadu.



Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Po víkendu, který byl na většině našeho území teplotně nadprůměrný, nás čeká výrazná změna. Krátce se ochladí na podprůměrné teploty a během dneška a zítřka bude na některých místech i vydatně a trvale pršet.

6. 5. 2024
Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

První květnový víkend odstartoval naplno bouřkovou sezonu a často lákal díky příjemným jarním až letním teplotám k pobytu venku v přírodě, i pondělní den se ještě bude nést v podobném duchu.

5. 5. 2024