Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Víkend bude nádherný!

18. 9. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 18. 9. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Slunečně a teploty vystoupí ke 20 °C Víkend bude nádherný! Zdroj fotografie: Zuzana Kluková Současné ochlazení nakonec nepotrvá dlouho a ještě před víkendem se situace stihne otočit. Nejchladnějším dnem týdne bude čtvrtek s teplou jen 11/15°C, už v pátek se denní teploty dostanou o trochu výše na 13/17 °C. To bude předzvěstí velice příjemného víkendu, jenž nabídne zcela bezoblačnou oblohu a denní teploty v sobotu lehce pod 20 °C, v neděli už i nad 20°C - předpokládáme maxima do 22 °C.

Úskalím bezoblačného počasí jsou tradičně studená rána, a zejména v noci z pátku na sobotu mohou minimální teploty klesnout k jen přibližně k +5 °C. Teplo bude až kolem poledne. Navíc se po oba dva dny mohou objevovat ranní mlhy a nízká oblačnost, přece jen už nám začal podzim. Ty se však rozhodně nebudou mít šanci udržet déle než do max. 10. hodiny dopolední, takže během dnů bude opravdu nádherně. 

Příští týden na víkend bohužel tak úplně nenaváže - už od pondělí se ochladí a přibude oblačnosti, už od pondělí se nám jeví jako pravděpodobný i déšť a denní teploty zase klesnou jen k 15 °C. Obecně by příští týden měl přinést více srážek, denní teploty ovšem zůstanou zřejmě nad 15 °C, spíše je vidíme někde v rozmezí 15-20°C. Takže i když oblačnosti bude hodně a bude pršet, tak teploty nebudou na konec září až tak špatné.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024