Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští týden ještě jedna vlna veder!

23. 8. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 23. 8. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nejtepleji bude zřejmě v úterý a středu Příští týden ještě jedna vlna veder! Zdroj fotografie: 123rf Prázdniny se nezadržitelně chýlí ke konci, ale počasí nám ještě nabídne jednu porci pravých letních veder, která budou lákat na koupaliště. A nebude moc hrozit ani zmoknutí z bouřek.

Pátek
čekáme s malou oblačností a teploty již povylezou na 24/28 °C. O víkendu předpokládáme přece jen o trochu větší oblačnost a ojedinělou možnost přeháněk, což trochu bude brzdit denní teploty v rozletu, a ty se pak budou držet pravděpodobně těsně pod 30 °C. Bouřky ale nejsou příliš pravděpodobné a pokud k nim dojde, půjde jen o lokální příhody, nejspíš v typických bouřkových lokalitách, jako je Šumava. 

Od pondělí do středy očekáváme vůbec nejvyšší teploty v rozmezí většinou 28/32 °C a na obloze minimální nebo žádnou oblačnost, a ani žádné přeháňky. Na to, že půjde o poslední srpnový týden, se bude jednat o opravdu mimořádně vysoké teploty. Není vyloučeno, že modely nakonec ještě jeden nebo dva stupínky navíc do předpovědi přihodí.

Od čtvtka modely naznačují pomalý začátek snižování teplot, nepůjde ale zřejmě o razantní ochlazení, a ani nebude provázeno většími bouřkami. Ačkoliv se v tomto horizontu modely ještě liší, vypadá to, že i poslední prázdninový víkend bude letní s teplotami aspoň kolem 25 °C. Pravděpodobnost srážek však zřejmě poroste a se začátkem školního roku nás letní počasí zřejmě přece jen už asi opustí.



Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Po víkendu, kterým byl na většině našeho území teplotně nadprůměrný, nás čeká výrazná změna. Krátce se ochladí na podprůměrné teploty a během dneška a zítřka bude na některých místech i vydatně a trvale pršet.

6. 5. 2024
Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

První květnový víkend odstartoval naplno bouřkovou sezonu a často lákal díky příjemným jarním až letním teplotám k pobytu venku v přírodě, i pondělní den se ještě bude nést v podobném duchu.

5. 5. 2024