Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Teploty se ustálí poblíž 25°C, proprší sobota

31. 7. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 31. 7. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V menší míře se mohou srážky objevit i v další dnech. Teploty se ustálí poblíž 25°C, proprší sobota Zdroj fotografie: 123rf Vstupujeme do druhé poloviny prázdnin a nevypadá to, že by se srpen chtěl účastnit souboje o nejteplejší letošní měsíc. V dohledném horinzontu nebudou už denní teploty překračovat tropickou třicítku. A srážek bude nyní celkově dál trochu víc, takže by se snad nemělo prohlubovat sucho.

Ve čtvrtek, v prvním srpnovém dni, se dočkáme po delší době dne snad zcela beze srážek, s převažující malou oblačnsotí a tedy sluncem. Maximální teploty 23/27 °C dokreslí příjemný letní den. Páteční teploty čekáme o malinko nižších 22/26 °C a už zase určitou pravděpodobnost přeháněk, nicméně jen lokálních a spíše slabších a krátkých.

Zřejmě dost srážek na celém území Česka přinese sobota, která by měla být i zataženo nebo aspoň oblačná. A pršet bude během dne zřejmě všude, i když půjde opět spíš o přeháňky. Maximální teploty bude nejspíš z celého týdne nejnižší, jen 20/24 °C. Neděle by zase měla přinést přeháněk méně, a o to více slucne a teploty znovu kolem 25 °C.

Příští týden bude dále ve znamená průměrných denních teplot poblíž 25°C, na začátku týdne čekáme méně srážek, v polovině (středa až pátek ) ukazují modely větší pravděpdoobnost deště a na další víkend zase méně. Což se ale může ještě výrazně změnit - přece jen, v posledních dnech byly složité a občas nepřesné i předpovědi na ty nejbližší dny.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024