Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Na začátku příštího týdne opět prudké ochlazení

22. 3. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 22. 3. 2019 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty se budou chovat jako na houpačce. Na začátku příštího týdne opět prudké ochlazení Zdroj fotografie: 123rf S příchodem víkendu se teploty začínají zase šplhat k příjemným 20 °C, což je po studeném začátku týdne příjemné. Nejteplejší den týdne bude sobota, kdy slunečné počasí doprovodí  vzestup teplot právě na 16/20 °C. Neděle tentokrát už přinese mírné ochlazení a příbytek oblačnosti, stále však beze srážek a s na březnové poměry slušnými 13/17 °C. Nebude to tedy špatný víkend. K tomu povane jen slabý sotva postřehnutelný víkend. 

A začátek příštího týdne zopakuje to, co se stalo na začátku tohoto - tedy prudké a výrazné ochlazení. V pondělí a úterý při velké oblačnosti a lokálních přeháňkách teploty nejspíše nepřekročí 10 °C. Od středy ukazuje výhled zase na postupné oteplování, které směřuje k poslednímu březnovému víkendu tak, že i ten by se mohl povést. A nakonec tak teploty dvacetistupňovou hranici znovu budou moci atakovat ještě jednou v březnu.

Počasí je nyní poměrně dobře předpověditelné do konce měsíce. Začátek dubna je ještě daleko, i když jeví se trochu deštivěji a teplotně průměrně. Poslední období je teplotně zatím blízké průměru, loni byl březen chladnější. Byl to zároveň poslední studený měscí před následným dubnovým propuknutím jara, které pak trvalo v teplém režimu bez přestávky až do června. Tak teplé a slunečné jaro však letos asi jen těžko zopakujeme.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024