Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

V neděli k nám přechodně pronikne velmi teplý vzduch

14. 3. 2019 | Poslední aktualizace: 00:00 14. 3. 2019 | redakce, mm, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Po větrném a deštivém počasí v pátek a v sobotu se k nám v neděli dostane od jihozápadu velmi teplý vzduch. Očekáváme teploty blížící se ke 20 °C. V neděli k nám přechodně pronikne velmi teplý vzduch Zdroj fotografie: Zuzana Kluková

V posledních dnech provází počasí v České republice hodně oblačnosti a občasné srážky. Často se setkáváme i s výstrahami varujícími před silným větrem. Počasí tak připomíná spíš podzim než počátek jara.

V podobném duchu se ponese i pátek a částečně i sobota. Během sobotního odpoledne a večera ale budou srážky ustupovat a od jihozápadu k nám začne zesilovat příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu. Ten vyvrcholí v neděli teplotami blížícími se 20 °C. Neděle tak bude ideálním dnem na vycházky do probouzející se přírody.

Na delší období takto vysokých teplot si ale budeme muset ještě počkat. Už v neděli večer bude oblačnosti opět přibývat a od pondělí očekáváme poměrně razantrní ochlazení, které k nám vpadne spolu se studeným vzduchem od severozápadu. Na počátku týdne zůstanou odpolední teploty většinou pod 10 °C a na hory se vrátí sněhové přeháňky.



Antarktida zažívá neobvykle chladné podzimní období

Antarktida zažívá neobvykle chladné podzimní období

Jižní polokoule se právě nachází uprostřed podzimu a už nyní klesají teploty na Antarktidě až k -80 °C. Neobvykle chladné počasí zažívá i Jižní Amerika a Nový Zéland.

8. 5. 2024
Na řadě míst od pondělí napršelo i přes polovinu běžného květnového množství srážek

Na řadě míst od pondělí napršelo i přes polovinu běžného květnového množství srážek

Během pondělí zasáhly velkou část našeho území silné bouřky s kroupami a vydatnými srážkami. Na jihu Čech se dokonce zřejmě vyskytlo slabé tornádo.

7. 5. 2024