Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Slunečno a teplo: takový bude nadcházející týden

7. 10. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 7. 10. 2018 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Dokonce i mlhy nebo nízká oblačnost mohou toto počasí kazit jen ojediněle. Slunečno a teplo: takový bude nadcházející týden Zdroj fotografie: 123rf

Počasí, jaké se nastolilo na konci tohoto pracovního týdne, se po nedělním průchodu slabé studené fronty plně obnoví! Celý týden by měl být slunečný a teploty stále kolem 20 °C!

V pondělí musíme ještě zpočátku počítat s doznívajícím vlivem studené fronty. Ráno bude oblačnější a výjimečně se může vyskytovat i slabý občasný déšť. Během dne se ale bude od severozápadu vyjasňovat a noc na úterý už bude prakticky bezoblačná. Maximální denní teploty čekáme nejčastěji mezi 16 a 20 °C.

Od úterý do čtvrtka by mělo být na většině území po celý den jasno s teplotami 18 až 22 °C, ve středu až 24 °C. Tuto předpověď může pokazit jen dopolední výskyt mlh nebo nízké oblačnosti. Ty nejčetněji hrozí v úterý, neboť bude foukat jen velmi slabý vítr, který nebude odbourávání mlh nebo nízké oblačnosti až tak dobře napomáhat.

Slunečný bude zpočátku také pátek, ale později může na jihozápadě přibývat oblačnosti a v pohraničí se mohou objevit i přeháňky. Zatím to vypadá, že třeba na sever Moravy a Slezska se tato srážková oblačnost nedostane, ale to je ještě hodně otevřené. Možné je naopak i to, že mraky nedoputují ani na ten jihozápad. Maximální denní teploty čekáme stále mezi 18 a 22 °C.

Výraznější změnu počasí nečekáme ani o víkendu, takže se můžeme těšit na slunečno a maximální denní teploty kolem 20 °C.



Takový duben jsme nikdy nezažili, teploty překvapily i zkušené meteorology

Takový duben jsme nikdy nezažili, teploty překvapily i zkušené meteorology

Teploty vzduchu se šplhaly v první polovině dubna až k tropické třicítce, aby se následně objevily noční mrazy. V závěru měsíce se zase vrátilo "léto". Teplotní vývoj zcela vybočil z normálu.

2. 5. 2024
Místo třešní kaštany. Teplé jaro nutí poupravit tradici...

Místo třešní kaštany. Teplé jaro nutí poupravit tradici...

Většina ovocných stromů je už na prvního máje odkvetlá. Vegetační cyklus se chladným počasím ve druhé půlce dubna trochu přibrzdil, ale stále zůstává ve značném předstihu před normálem.

1. 5. 2024