Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Uprostřed týdne až 30 °C

9. 9. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 9. 9. 2018 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Srážky přijdou až na jeho konci. Uprostřed týdne až 30 °C Zdroj fotografie: Zuzana Kluková

Území České republiky se bude v nejbližších dnech nacházet v poli vyššího tlaku vzduchu a postupně k nám bude proudit i teplý vzduch od jihu. Jeho příliv ukončí studená fronta, která bude přes naše území postupovat pravděpodobně v pátek.

V pondělí a v úterý ještě teploty až tak vysoké nebudou (čekáme je kolem 23 až 27 °C) a zcela jasno celou dobu také nebude. V pondělí odpoledne bude oblačnosti od severozápadu přibývat (pravděpodobně na oblačno) a vyjasňovat se začne zase až v úterý večer.

Středa naproti tomu bude celá slunečná, neboť předpokládáme jasno až polojasno. Denní teploty budou stoupat na 26 až 30 °C.

Ve čtvrtek začne polevovat vliv tlakové výše a oblačnosti by mělo přibývat. Odpoledne nebo večer se mohou objevit i první přeháňky, které budou předzvěstí příchodu fronty, ale hrozí jenom na západě. Teploty mírně poklesnou, přibližně na 24 až 28 °C.

V pátek již vliv fronty pocítíme více a na celém území by mělo převládat oblačno a zataženo a místy se mohou vyskytovat přeháňky, ojediněle i bouřky. Teploty zatím příliš jisté nejsou, ale na východě dost možná zůstanou kolem 24 až 28 °C. Na západě poklesnou spíše k 22 a 26 °C.

Oblačnější bude také sobota, ale přeháněk by už mělo být méně. Denní teploty oproti pátečním poklesnou zhruba o 2 °C. V neděli se opět vyčasí a společně s tím se nejspíš zvýší i teploty.



Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Po víkendu, který byl na většině našeho území teplotně nadprůměrný, nás čeká výrazná změna. Krátce se ochladí na podprůměrné teploty a během dneška a zítřka bude na některých místech i vydatně a trvale pršet.

6. 5. 2024
Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

Víkend byl ve znamení teplého a bouřlivého počasí

První květnový víkend odstartoval naplno bouřkovou sezonu a často lákal díky příjemným jarním až letním teplotám k pobytu venku v přírodě, i pondělní den se ještě bude nést v podobném duchu.

5. 5. 2024