Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Léto bude pokračovat v umírněné podobě

10. 7. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 10. 7. 2018 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Přes třicítku je v dohledné době nečekáme Léto bude pokračovat v umírněné podobě Zdroj fotografie: 123rf.com Je červenec a po teplém jaru by leckdo možná čekal tropické pařáky každý den, a aktuální počasí nám připadá na léto možná trochu studené. A výhled na další dny, tedy do konce týdne i na začátek toho dalšího zatím nenaznačuje, že by se měly teploty výrazně zvýšit. I přesto, že srážek už moc nečekáme.

Úterý přineslo přeháňky takřka na celé území, středa a čtvrtek budou již vybíravější. Dočkáme se pouze lokálních přeháněk, které v kombinaci s trochu větší oblačností udrží denní teploty pod 25 °C, takže to nebude letní počasí. Na víkend se počasí vylepší - a to už v pátek, kdy již nečekáme přeháňky a naopak teploty vystoupí až ke 27 °C. Obdobné počasí očekáváme i během víkendu. Ne že by se nějaká přeháňka nemohla nakonec objevit, bude jich však málo. Teploty budou nadále do 27 °C.

Začátek příštího týdne zase zvýší pravděpodobnost výskytu přeháněk, nemusíme se ale bát trvalého deště. Zdá se, že teploty se ani v pracovní části příštího týdne neodváží překročit tropickou třicítku, a spíše se nedostanou ani nad hodnotu 28 °C. Ono je to vlastně na červenec typické počasí s typickými teplotami. Tropická vedra, jak si je s červencem tradičně spojujeme, nikdy nebyla převažujícím počasím v tomto měsíci. Po horkém jaru tedy nemáme žádný studený červenec, ale jen červenec normální, běžný, průměrný....



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024