Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Hurá do hor za čerstvým sněhem!

20. 1. 2018 | Poslední aktualizace: 00:00 20. 1. 2018 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Podmínky na sjezdovkách se zlepšily a na své si přijdou také běžkaři. Hurá do hor za čerstvým sněhem! Zdroj fotografie: 123rf

V posledních dnech přibývalo v České republice sněhu. V nížinách, jak už bylo několikrát uvedeno, se sice střídalo sněžení s deštěm, ale horské oblasti se mohly ze sněžení těšit stále a sněhové pokrývky zde den ode dne přibývalo. Za poslední týden připadlo mnohdy kolem 30 cm sněhu a konkrétně stanice na Plechém hlásí dokonce přírůstek zhruba 60 cm (ze 120 cm na 180).

Díky tomu se samozřejmě zlepšily podmínky pro lyžaře a snowboardisty. Lyžařské areály jsou v provozu téměř všechny (viz zde) a sjezdovky se mohou mnohdy radovat ze sněhové pokrývky vysoké klidně kolem půl metru. Výjimkou nejsou ani místa, kde se sjezduje po metrové vrstvě sněhu (například Petříkov – Jeseníky  hlásí 115 cm).

Příjemné sportování si mohou užít také běžkaři. Na této stránce lze najít informace o tom, jak dlouhé úseky mohou běžkaři na jednotlivých místech využívat. Jistě si každý najde oblast, která mu tak akorát vyhovuje!

Neleňte tedy doma a vyrazte do hor za zimními radovánkami!



Na řadě míst na od pondělí napršelo i přes polovinu běžného květnového množství srážek

Na řadě míst na od pondělí napršelo i přes polovinu běžného květnového množství srážek

Během pondělí zasáhly velkou část našeho území silné bouřky s kroupami a vydatnými srážkami. Na jihu Čech se dokonce zřejmě vyskytlo slabé tornádo.

7. 5. 2024
Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Začátek týdne přinese hodně srážek a ochlazení

Po víkendu, který byl na většině našeho území teplotně nadprůměrný, nás čeká výrazná změna. Krátce se ochladí na podprůměrné teploty a během dneška a zítřka bude na některých místech i vydatně a trvale pršet.

6. 5. 2024