Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Víkendové dny budou nejchladnější z celého týdne

7. 12. 2017 | Poslední aktualizace: 00:00 7. 12. 2017 | zk, meteocentrum
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Obdobně tomu bylo i v minulém týdnu. Víkendové dny budou nejchladnější z celého týdne Zdroj fotografie: 123rf.com

Minulý víkend jsme si užili docela slušnou zimu (denní maxima kolem nuly) a velice podobně tomu bude i během tohoto víkendu. V pátek projde přes Českou republiku studená fronta, ze kterou se na čásek řádně ochladí. Nejnižší teploty budeme bohužel zaznamenávat právě v oba víkendové dny a na různé procházky (například na vánoční trhy) bude tedy potřeba pořádně teplé oblečení. Teploty se totiž budou pohybovat mezi -2 a +3 °C.

Výhodou ale je, že při takovýchto teplotách prakticky nehrozí nepříjemný déšť. Budou-li se vyskytovat srážky, tak budou sněhové. Bát se však nemusíme ani sněhových vánic, neboť se většinou bude jednat o přeháňky nebo kratší občasné sněžení.

Konkrétněji: V sobotu čekáme nejprve oblačno až zataženo s ojedinělými přeháňkami, které však odpoledne v Čechách vystřídá četnější sněžení (vyskytne se zhruba na 60 % území) spojené s podružnou studenou frontou. Neděle bude dokonce relativně slunečná (očekáváme oblačno až polojasno), ale při zvětšené oblačnosti se nějaká přeháňka opět objevit může. Více oblačnosti a srážek dorazí zase až večer na západ Čech.



Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Čarodějnice a 1. máj přinesou pěkné počasí

Teploty se v nejbližších dnech udrží na téměř letních hodnotách, nejbližší srážky očekáváme až od čtvrtka. Český hydrometeorologický ústav však vydal výstrahu na riziko požárů, což může omezit zakládání čarodějnických ohňů. Netýká se to celého území...

29. 4. 2024
V Česku se zvyšuje riziko požárů

V Česku se zvyšuje riziko požárů

Rostoucí teploty a poměrně silný vítr v jižním proudění způsobuje sucho, které zvyšuje nebezpečí vzniku požárů. Z toho důvodu byla vydána výstraha, která již od zítřka platí pro jihozápad Moravy. V dalších dnech se bude výstraha pravděpodobně rozšiřovat i do dalších oblastí.

28. 4. 2024