Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Silný vítr hrozí také v úterý

27. 3. 2023 | Poslední aktualizace: 20:35 27. 3. 2023 | David Tichopád, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Během úterka se především ve východní polovině České republiky může vyskytnout silný vítr. Silný vítr hrozí také v úterý Zdroj fotografie: photos.com

V pondělí naše území relativně rychle přešla studená fronta, za kterou se citelně ochladilo a sněhové vločky poletovaly i v nížinách. Studená fronta přinesla kromě ochlazení také čerstvé severozápadní proudění především na východ Česka. 

Čerstvý severozápadní vítr, který bude zesilovat mezi oblastí nižšího tlaku vzduchu nad východní Evropou a oblastí vyššího tlaku vzduchu nad Francií, zasáhne východní polovinu Česka také v úterý. Vítr může v nárazech dosahovat rychlostí až 65 km/h. 

V úterý také především na severovýchodních pohraničních horách v polohách nad 500 m v kombinaci sněhu a čerstvého větru hrozí tvorba sněhových jazyků. V noci pak z úterý na středu při poklesu teplot pod bod mrazu bude hrozit výskyt zmrazků a náledí. Ve středu pak dorazí oteplení a jevy spojené se zimou už nebudou hrozit. 



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024