Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Další dny přinesou teplé počasí

16. 3. 2023 | Poslední aktualizace: 21:17 16. 3. 2023 | David Tichopád, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
V dalších dnech se budou teploty pozvolna zvyšovat. Příští týden budou teploty přesahovat 15 °C. Další dny přinesou teplé počasí Zdroj fotografie: Zuzana Kluková

V průběhu následujících dní, podle dnešních předpokladů pravděpodobně do příštího víkendu, se budou teploty pozvolna zvyšovat a můžeme tak mluvit o skutečném začátku jara. Příští týden, zejména v jeho druhé polovině, by teploty mohly přesáhnout i 20 °C. 

V pátek a v průběhu víkendu čekáme na obloze většinou polojasno až oblačno, jen v neděli může být až zataženo a zejména na severozápadě se objeví míst déšť. Teploty se budou pohybovat mezi 11/15 °C. Ovšem pozor na chladná rána. Po ránu může teplota klesnout o pod bod mrazu. 

Příští týden začne spíše oblačnou až zataženo oblohou a spíše ojediněle se objeví srážky. Trend zvyšujících se teplot však bude pokračovat. V pondělí a v úterý naměříme přes den 12/16 °C. Následně ve středu ubyde oblačnosti a teplota se zvýší na 14/18 °C. 

Druhá polovina příštího týdne by měla být podle dnešních předpokladů nejteplejší. Ve čtvrtek a v pátek naměříme 16/20 °C, což je pro březen atypické. Takto vysoké teploty jsou typické spíše pro druhou polovinu dubna. Na víkend některé modely naznačují ochlazení, ale předpověď se bude zpřesňovat. 



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024