Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Druhá polovina týdne bude spíše chladnější

6. 7. 2022 | Poslední aktualizace: 00:00 6. 7. 2022 | dt, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Po přední straně tlakové výše se středem nad Britskými ostrovy se k nám bude dostávat chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu. Druhá polovina týdne bude spíše chladnější Zdroj fotografie: 123rf

Během středy se k nám od západu začne rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu. Během dne tak čekáme oblačnou až zataženou oblohu a místy přeháňky, ojediněle i bouřky. K večeru bude srážek a oblačnosti ubývat. Teploty přes den vystoupí na 21/25 °C a vítr bude foukat mírný severozápadní. 

Ve čtvrtek nás od západu bude přecházet frontální systém. Zpočátku čekáme oblačno až polojasno, postupně od severozápadu přibývání oblačnosti a v Čechách na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Na Moravě a ve Slezsku se srážky objeví až později odpoledne a na večer a budou jen místy. Večer budou srážky v Čechách od severozápadu postupně ustávat. Teploty přes den vystoupí na 16/20 °C na jihovýchodě až na 23 °C. Vítr bude foukat mírný severozápadní. 

V pátek bude většinou oblačno, po ránu ojediněle mlhy. Na severovýchodě čekáme oblačno až zataženo a zde se místy vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřka. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 18/22 °C. Vítr bude foukat mírný západní až severozápadní. 

Během víkendu k nám bude pokračovat příliv chladnějšího a vlhčího vzduchu od severozápadu a místy se tak vyskytnou přeháňky, častěji však na severovýchodě. Teploty přes den se budou pohybovat většinou mezi 19/24 °C. Vítr bude foukat mírný většinou severozápadní. 

Počátkem příštího týdne k nám začne proudit teplejší vzduch od jihozápadu a teploty se tak budou zvedat. Během pondělí a úterý by se teploty přes den mohly dostat i přes letních 25 °C. Předpověď na tyto dny se však bude ještě zpřesňovat. 



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024