Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Ani zbytek dubna příliš teplý nebude

21. 4. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 21. 4. 2021 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Teploty přes 20 °C přijdou až v květnu Ani zbytek dubna příliš teplý nebude Zdroj fotografie: 123rf

Hned první den letošního dubna přinesl teploty nad 20 °C a v tu chvíli by nás asi nenapadlo, že to možná bude současně jediný den z celého měsíce s takto vysokými teplotami. Aktuální předpověď na zbývající dubnové dny skutečně ukazuje, že se znovu takvých teplot už nedočkáme. Přitom nyní ve středu 21. dubna se v odpoledních hodinách už teploty ke dvacítce místy pomalu blížily, na několika místech naměřili 18 °C.

Avšak studená fronta v noci na čtvrtek teploty opět srazí dolů a ty se pak budou od čtvrtka do konce týdne pohybovat nejčastěji jen lehce nad 10 °C. Současně by měla být na obloze sice proměnlivá oblačnost, ale už téměř beze srážek. Objevovat se tak bude občasné slunce. Víkend tedy čekáme relativně chladnější, tedy na běžné poměry druhé poloviny dubna. Proti minulému víkendu si teplotně dost polepšíme a hlavně bude počasí více slunečné, takže ve výsledku celkem příjemné.

V příštím týdnu už přijdou poslední dubnové dny. I když se mírně oteplí, tak teplotní bilanci celého měsíce už moc nevylepší. Teploty vzrostou jen zhruba k 15 °C v denních hodinách. Není to ještě úplně jisté, protože bude záležet na množství oblačnosti a deště. Modely na příští týden odhadují větší množství srážek, nicméně nebude nejspíš pršet úplně celý týden. Takže přesné teploty v příštím týdnu se budou odvíjet od zpřesněné predikce, na které dny srážky připadnou. Tak jako tak, už je velmi málo pravděpodobné, že bychom se dočkali překročení hranice 20 °C do konce dubna. 

Duben skončí jako měsíc teplotně výrazně podprůměrný. Na davcetistupnňové teploty si budeme muset počkat na květen.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024