Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Po mírném oteplení se ve čtvrtek opět ochladí

18. 4. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 18. 4. 2021 | ms, meteocetrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Nejteplejší bude asi středa, víkend nejistý Po mírném oteplení se ve čtvrtek opět ochladí Zdroj fotografie: 123rf

Začátek nového týdne přináší toužebně očekávané zvýšení teplot nad 10 °C. Mírné oteplení nyní pokračuje každým dnem a vyvrcholí ve středu, kde by se denní teploty měly dostat na 12/16 °C. Až do středy včetně bude růst teplot provázen větší oblačností a přeháňkami. Nicméně v úterý a ve středu už bude oblačnost převážně proměnlivá, což znamená, že aspoň v části dne bude svítit slunce. Na rozdíl od dosavadních převážně zatažených dní.

Když už to začne vypadat s jarem nadějně, přijde v noci na čtvrtek výraznější studená fronta a zase k nám šplouchne studený vzduch. Srážek na frontě nečekáme mnoho, ale pokles teploty pocítíme ve čtvrtek i pátek, když se maxima ustálí jen pobláž 10 °C. Srážky už moc v těchto dnech nečekáme a noční teploty mohou v pátek a v sobotu znovu místy klesat pod bod mrazu. Pro zahrádkáře a ovocnáře tedy velké varování, neboť mnohé stromy už vykvetly. 

Zatím dost nejasný je výhled na víkend a pak začátek dalšího týdne. Pro neděli 25. dubna se teploty mezi jednotlivými modely nyní liší asi o 10 °C - maxima tak mohou být jen kolem 10 °C, ale také už může být i 20 °C. Bude potřeba počkat si na upřesnění v nejbližších dnech. I když teplotně jsou volné dny tohoto nyní začínajícího týdne ještě s otazníkem, tak srážky by se spíše neměly vyskytovat. Víkend tak vidíme jako pravděpodobně aspoň částečně slunečný a měl by být vhodný k venkovním aktivitám. 



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024