Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Příští dny budou proměnlivé, teploty mezi 5 a 10 stupni

8. 3. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 8. 3. 2021 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Od čtvrtka se nám poměrně dost rozfouká vítr. Příští dny budou proměnlivé, teploty mezi 5 a 10 stupni Zdroj fotografie: Zuzana Kluková

Zatímco únor přinesl extrémní teploty na obě strany, březen je zatím takový, jaký by zhruba měl být. Což bude nadále pokračovat. Ranní teploty jsou poměrně nízké a na většině území mrazivé, což bude platit až do čtvrtka. Ty denní máme nyní okolo +5 °C nebo jen o malinko více. Na této úrovni by se měly také udržet do čtvrtka. Srážek čekáme v nejbližších dnech málo, ale oblačnosti se na obloze dočkáme dost a také se bude dost měnit.

V úterý bude převážně oblačno až zataženo, na východě možná až polojasno, přitom beze srážek a s maximálními teplotami 2/6 °C. V noci na středu může v západní polovině republiky slabě zasněžit, v průběhu dne se ovšem naopak dočkáme vyjasnění, takže odpoledne by mělo být slunečné, i když se stejnými teplotami jako v úterý. 

Od čtvrtka do konce týdne bude pokračovat proměnlivost oblačnosti, celkově jí bude spíše více a současně nás neminou občasné srážky. Nebudou sice nijak vydatné, ale pocítíme je. Nejvíc srážek malují modely na neděli. Stejně tak pocítíme i výrazné zesílení větru, který by poměrně silný měl být hlavně ve čtvrtek a pak zase v neděli. Docela dost však bude foukat i mezitím. Silnější vítr v těchto dnech tak zkazí dojem ze zvýšení teplot, ty se budou postupně pohybovat poblíž +10 °C. Pocitově však kvůli větru nebude o moc tepleji než nyní na začátku týdne. 

Modely ukazují, že proměnlivé počasí s místními srážkami a denními teplotami poblíž 10°C nás čekají s největší pravděpodobností i v příštím týdnu. Je a bude to takové typické a průměrné březnové počasí. Stav na obloze je každý den trochu jiný a mění se často i z hodiny na hodinu. Proto je třeba sledovat předpovědi pro konkrétní místa a čas.



Příští týden se navrátí letní teploty

Příští týden se navrátí letní teploty

Po poměrně dlouhé studené verzi dubna se situace od víkendu začne výrazně měnit. Zatímco ve čtvrtek očekáváme teplotní maxima kolem 9 °C s krupkovitými přeháňkami a sněžením zpočátku i v nižších polohách, v neděli bude už přes 20 °C. A příští týden se teploty budou dostávat i přes 25 °C.

24. 4. 2024
Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Ve středu řekne zima své poslední slovo, rozloučí se sněžením a vydatným deštěm

Po týdnu trvajících podprůměrných teplotách čekají Moravu a Slezsko před citelným oteplením ještě vydatné srážky a někde i přívaly sněhu.

23. 4. 2024