Mobile menu openmenu
Mapy počasí

Mapy počasí s plynoucí animací

Jaro za dveřmi: příští týden bude už 15 °C!

17. 2. 2021 | Poslední aktualizace: 00:00 17. 2. 2021 | ms, meteocentrum.cz
  • Facebook
  • Twitter/X
  • RSS
Počasí nás pošle z jednoho extrému do druhého! Jaro za dveřmi: příští týden bude už 15 °C! Zdroj fotografie: Martin Štros

Oteplení, které do Česka dorazilo, bude nadále pokračovat a teploty budou mít tendenci růst každý den o něco výše. Minimálně do úterý nečekáme vůbec žádné srážky, což je velice dobře, protože pokud by se rychle tající sníh spojil ještě s deštěm, hrozily by i povodně. To se ale nestane, protože tání sněhu bude doprovázet proměnlivá oblačnost od jasné až po zataženou oblohu, ale skutečně beze srážek.

A jak se budou denní teploty přesně vyvíjet? Rychleji porostou v Čechách a to především na jihozápadě, naopak nejpomaleji na Moravě a na severu Čech. Ve čtvrtek očekáváme maxima 4/8 °C, v pátek 5/9 °C. O víkendu už budou maximální teploty překračovat i 10 °C - na jihozápadě čekáme v sobotu 11 °C a v neděli pak dokonce už 12 °C. A k tomu se bude objevovat i slunce. A co víc, na začátku příštího týdne se oteplí ještě více, v pondělí a v úterý by denní teploty mohly vystupovat až na 14 °C a ve středu podle nynějších předpokladů dokonce až na 16 °C!

Předpověď přesné výše uvedených denních teplot na příští týden se ještě může mírně pozměnit, ale teplo je jisté minimálně pro jeho první polovinu. O moc více vlastně na konci února ani být nemůže. Druhá polovina příštího týdne, tedy přelom února a března, je ještě nejistá. Měly by to být dny už o něco méně teplé, ale stále spíše nadprůměrné s denními teplotami asi kolem 10 °C. Celodenní mrazy a sníh se v nejbližší době určitě nevrátí a s velkou pravděpodobností se už v této končící zimě nevrátí vůbec. Spějeme už zkrátka k jaru!



Dnes v noci existuje velká šance na pozorování polární záře

Dnes v noci existuje velká šance na pozorování polární záře

V noci z pátku na sobotu existuje poměrně vysoká šance na pozorování (i výrazné) polární záře nad českým územím. Skutečnost navíc podpoří malá oblačnost, která se v průběhu noci bude ukazovat spíše lokálně.

10. 5. 2024
Teploty se o víkendu budou pohybovat kolem 20 °C

Teploty se o víkendu budou pohybovat kolem 20 °C

V nadcházejících dnech nás čeká poměrně slunečné počasí s teplotami kolem 20 °C. Teprve od středy by se vlivem brázdy nízkého tlaku měly přidat četnější přeháňky nebo bouřky.

9. 5. 2024